Guns.ru Talks
  Украина
  Дурдом: украинцев будут штрафовать за ношение камуфляжа ( 1 )

вход | зарегистрироваться | поиск | реклама | картинки | кто здесь | ссылки | календарь | поиск оружия, магазинов | фотоконкурсы | Аукцион
  всего страниц: 11 :  1  2  3  4 ... 8  9  10  11 
  следующая тема | предыдущая тема
Автор Тема:   Дурдом: украинцев будут штрафовать за ношение камуфляжа    (просмотров: 6397)
 версия для печати
Live Free
posted 8-9-2011 19:10    
Итак, вот какая информация появилась на сайте УНИАН:

www.unian.net/ukr/news/news-455472.html

Нардепи придумали штрафувати украiнцiв за одяг у стилi <мiлiтарi>.

Верховна Рада Украiни ухвалила в першому читаннi проект Закону <Про внесення змiн до деяких законiв Украiни щодо носiння форменого одягу, використання знакiв розрiзнення та символiки>.
Як передае кореспондент УНIАН, за ухвалення вiдповiдного рiшення проголосували 263 народних депутата iз 345 зареестрованих у сесiйнiй залi.
Законопроект передбачае, що забороняеться носiння вiйськовоi форми, форми одягу iнших вiйськових формувань та знакiв розрiзнення i вiдзнак особами, якi не мають на це законних прав.
Символiка об'еднань громадян, полiтичних партiй i громадських органiзацiй не повинна вiдтворювати державнi чи релiгiйнi символи, а також символiку Збройних сил Украiни, iнших вiйськових формувань, а також органiв виконавчоi та судовоi влади, затверджену вiдповiдними постановами Кабiнету мiнiстрiв Украiни.
Купiвля, продаж, обмiн чи iнша оплатна передача ордена, медалi, нагрудного знака до почесного звання, iхне привласнення або носiння особою, яка не мае на те права, або iхне незаконне зберiгання, а так само носiння вiйськовоi форми одягу ЗСУ, форми одягу iнших вiйськових формувань, органiв виконавчоi та судовоi влади, знакiв розрiзнення, використання колористики <камуфляж> для вiйськовослужбовцiв та осiб, якi мають спецiальнi звання, особами, якi не мають на те права - тягнуть за собою попередження або накладання штрафу вiд 10 до 15 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.
Тi самi дii, вчиненi повторно протягом року пiсля накладення адмiнiстративного стягнення, тягнуть за собою накладання штрафу вiд 15 до 50 неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.
______________________________________________________________________

От себя добавлю - я уже вроде и не удивляюсь долбанутым идиотам, сидящим в Верховной Раде, которые уже чего только не придумают, только бы поизгаляться с людей. Но ЭТОТ случай, по моему мнению, стоит настоящим особняком, он поразил даже меня. У меня нет претензий по поводу запрета на ношение форменной офицерской одежды, знаков различия типа различных нашивок, шевронов, и т.д., Бог с ними. Но ЧТО плохого сделал камуфляж этим людям? Огромное количество обычных людей покупают одежду в стиле "милитари" просто по хозяйственным соображениям, то есть опять же, по хозяйственным нуждам. Не говоря уж о рыбаках и охотниках. Звиздец, у меня просто нет слов.
Но пишу я не просто выразить свое возмущение. По моему мнению, это как раз то "решение" властей, которому нужно противодействовать. Никто не имеет права указывать людям, в чем им ходить, и уж меньше всего я хочу получать такие указки от 450 воров и бандитов, сосущих кровь своего собственного народа. Я еще раз повторюсь - меня все устраивает в законопроекте, но пусть не трогают камуфляж и стиль "милитари". Ваши предложения, как можно противодействовать властям?
______________________________________________________________________

По поводу того, что можно сделать - обратите внимание - акция "Камуфляж в опасности! Делай как я!" - подробности по адресу -

http://dibrov-s.livejournal.com/312203.html

Там можно скачать образец формы письма (кликните по любой из ссылок в статье) для отправки ее в Верховную Раду к депутатам. Если это делать, то нужно делать в самое ближайшее время, поэтому просьба - распечатайте эту форму, заполните ее (заполнение очень простое), и отошлите ее как можно быстрее. Это никто не сделает, кроме нас.

edit log


 

 
Alexey KR
posted 8-9-2011 20:30    
флэшмоб в комке под Верховной Зрадой. с поясняющими плакатами, в честь чего цирк.
Maksim V
posted 8-9-2011 20:55    
Ну во многих странах запрещено ношение военной формы стоящей на вооружении. В РФ с прошлого года запрещено ношение камуфляжа стоящего на вооружении МО и МВД . За нарушение -штраф , правда всем это пофигу .
Sergey13
posted 8-9-2011 21:20    
Куплю для пострелух бундосовский. Или буду с собой офицерский билет носить Во идиоты...
Слоняра
posted 8-9-2011 21:33    
По-моему запрет носить армейское шмотье должен был бы звучать как запрет на ношение предметов формы одежды ЗСУ и прочих, а не как ношение формы одежды ЗСУ, что естественно. С камуфляжем, так кому он нужен камуфляж украинской армии чтоб его копировать в одежде милитари? Я сегодня на охране рынка видел вариацию на 3-СD, а пошив напоминает Грифон
Alexey KR
posted 8-9-2011 22:01    
Во-во. здесь то собакен и порылся, формулировка в приведенном виде достаточно мутная. остается дождаться публикации закона, может не так все плохо.
UDP
posted 8-9-2011 22:29    
Козачки в генеральской форме - вот главный раздражитель.
СВТ
posted 8-9-2011 23:51    
quote:
Originally posted by Alexey KR:
Во-во. здесь то собакен и порылся, формулировка в приведенном виде достаточно мутная. остается дождаться публикации закона, может не так все плохо.

Вот первоисточники http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_2?id=&pf3516=4585&skl=7
Вот из экспертного заключения по сабжу http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=35413&pf35401=147599
...
2. З iншого боку, заборона використання окремих елементiв вiйськовоi форми одягу, на наш погляд, е сумнiвною. У поданому виглядi законопроект може зашкодити особам, якi використовують у побутi, при полюваннi та риболовствi формений одяг або одяг в колористицi камуфляж, що залишився, наприклад, пiсля звiльнення з вiйськовоi служби, у зв'язку з неможливiстю з тих чи iнших обставин придбати iнший якiсний одяг для вищевказаних цiлей...

..Тому навiть вiйськовий формений одяг у колористицi <камуфляж> мае мiстити вiдповiднi знаки розрiзнення, за якими особу в цiй формi можна буде iдентифiкувати як вiйськовослужбовця, а не як, наприклад, рибалку, який користуеться таким одягом.
7. Звертаемо увагу на необхiдностi використання у запропонованих змiнах единоi термiнологii. Так, у вказанiй статтi використовуються термiни <вiйськова форма одягу> (див. назву, частини 4-7 ст. 7), <формений одяг> (див. ч. 1 i 3 ст. 7), <вiйськовий формений одяг> (ч. 1 ст. 7).
...Узагальнюючий висновок: за результатами розгляду у першому читаннi законопроект доцiльно повернути на доопрацювання.

Посмотрим. а то у меня штаны флектарн мембрана бундесовские, за сутки не промокают под ливнем. Жаль, если станут милициянты отнимать...
Ладно, хай кирзачи конфисковують.

Gela
posted 9-9-2011 00:21    
Юмор в том, что формулировку "...форми одягу iнших вiйськових формувань..." можно трактовать любым удобным способом.
А экспертное заключение не является обязательным для исполнения. Это только "информация к размышлению" на которую депутаты могут и имеют право забить.

Слоняра
posted 9-9-2011 00:39    
quote:
Originally posted by UDP:

Козачки в генеральской форме - вот главный раздражитель.


Давно пора. Ходят в форме удивительно похожей на военную, хоть и цвет другой.

Слоняра
posted 9-9-2011 00:44    
quote:
Originally posted by Gela:

что формулировку "...форми одягу iнших вiйськових формувань..." можно трактовать любым удобным способом.


Например другие военные формирования Украины - Внутренние войска

"заборонити носiння вiйськовоi форми одягу, форми одягу iнших вiйськових формувань та знакiв розрiзнення i вiдзнак, а саме погонiв, шевронiв, фурнiтури з державною та вiдомчою символiкою, лампас, гаптування та iнше, затверджене постановами Кабiнету Мiнiстрiв Украiни, особами, якi не мають на це законних прав".
Стало быть бундесовским штанам ничего не грозит.

Н?колаускасс
posted 9-9-2011 01:59    
quote:
Originally posted by Слоняра:

Например другие военные формирования Украины



если б так написали - базару ноль, но ведь там написано
quote:
Originally posted by Слоняра:

"...форми одягу iнших вiйськових формувань..."



без уточнения Украинских или каких других. и как такой закон будут наши "правоохоронцi" трактовать, не думаю что оно будет разбератся "дубок" на мне, "флектарн" или "горох" ССовский. тупо доебутся - "нiззя".
и еще момент -
quote:
Originally posted by Live Free:

Символiка об'еднань громадян, полiтичних партiй i громадських органiзацiй не повинна вiдтворювати державнi чи релiгiйнi символи, а також символiку Збройних сил Украiни, iнших вiйськових формувань, а також органiв виконавчоi та судовоi влади, затверджену вiдповiдними постановами Кабiнету мiнiстрiв Украiни.



с попов крест снимут или нет и как с Тризубом, за значек или нашивку будут как при совецкой власти паковать?
рекомендую ознакомиться - http://bilozerska.livejournal.com/507607.html
lsaua
posted 9-9-2011 02:22    
почему такая паника? Вы законопроект читали?

"Носiння вiйськовоi форми одягу, форми одягу iнших вiйськових формувань, органiв виконавчоi та судовоi влади, та знакiв розрiзнення i вiдзнак, а саме погонiв, шевронiв, фурнiтури з державною та вiдомчою символiкою, лампас, гаптування, використання колористики <камуфляж>

та iнше, що затвердженi постановами Кабiнету Мiнiстрiв Украiни,

особами, якi не мають на це права, забороняеться i тягне за собою вiдповiдальнiсть згiдно iз законом"

Форму бундес никто не запретит!!!!

igorchart
posted 9-9-2011 02:23    
Ключевая фраза <носiння вiйськовоi форми одягу Збройних сил Украiни, iнших вiйськових формувань, органiв виконавчоi та судовоi влади, знакiв розрiзнення, використання колористики <камуфляж> для вiйськовослужбовцiв та осiб, якi мають спецiальнi звання> никак не относиться к военной форме иностранных государств. Считаю опасения сообщества напрасными.

Другое дело как будут использовать закон стражи порядка, склонные к пополнению бюджета не только державы: "Реалiзацiя зазначеного законопроекту не потребуе додаткових витрат з державного бюджету. Одночасно передбачаеться надходження додаткових коштiв до Державного бюджету за рахунок накладення штрафiв за порушення вимог цього Закону. ... Голова комiтету А.ГРИЦЕНКО".

Согласен, что рядиться в чужую форму сродни воровству, более того форму собственной армии необходимо защищать от всяких "дембелей в петушинной расскраске" и прочих не имеющих к ней отношения и вообще популяризировать образ украинского военнослужащего.

В пояснительной записке инициаторы закона пишут: "Прийняття цього акту сприятиме:
- демiлiтаризацii суспiльства;
- упередженню злочинних дiй, пов'язаних з використанням форменого одягу, випадкiв з незаконним носiнням вiйськового та спецiального форменого одягу в колористицi <камуфляж>;
- упередженню випадкам зловживання громадськими особами своiм становищем з використанням звань, погонiв, символiки, знакiв розрiзнення начальницького i рядового складу Збройних сил Украiни та iнших вiйськових формувань." Основная мысль закона заключена в первом абзаце, на два последующих внимание можно не обращать. Но и в первом есть лукавство, читай так "не допустить милитаризацию общества".

И про короткоствол - такими темпами и охотничьи ружья обьявят вне закона для окончательной "демилитаризации", не то что короткоствол разрешат.

Gela
posted 9-9-2011 02:25    
Та хз грозит или нет. Примут 19-ог окончательно, если еще примут. Тгода и посмотрим.

Закон как дышло, куда повернул, туды и вышло

ЯРЛ
posted 9-9-2011 08:53    
quote:
неможливiстю з тих чи iнших обставин придбати iнший якiсний одяг

Бабок нету на сэконд-хэнд, носишь што есть, но без цацек-пецек. Спорол всю бижутерию и носи!
Слоняра
posted 9-9-2011 09:20    
quote:
Originally posted by Н?колаускасс:

без уточнения Украинских или каких других. и как такой закон будут наши "правоохоронцi" трактовать, не думаю что оно будет разбератся "дубок" на мне, "флектарн" или "горох" ССовский. тупо доебутся - "нiззя".
и еще момент -


Там идет перечень который заканчиваться словами "та iнше, затверджене постановами Кабiнету Мiнiстрiв Украiни". Кабмин у нас утверждает форму одежды и правила ее ношения, то что он в качестве таковой не утвердил не регулируется. И говорят о форме, а не предметах формы, по форме только стайкболисты и аферисты стараются одеться. Почему не опасаетесь запрета белого, серого, хаки итд и тп камуфляж ведь не только расчлененный ?

lsaua
posted 9-9-2011 09:34    
Ха, идёшь по улице в чисто белом тренировочном костюме (например летом после пробежки), к тебе подходят и начинают качать, что ты мол зимний камуфляж одел, гони мол бабки на штраф
Elvis4791
posted 9-9-2011 09:40    
Не помню в каком из штатов есть закон, запрещающий: "Заниматься боевыми искусствами с идиотским или оскорбительным выражением лица". Я немало человек знал, которые бы загремели по этому закону на скамью подсудимых =)) в том числе и одного моего тренера =))

Дык вот, я к чему это. Такая же комедия с камуфляжем, народ рядится в че попало как на войну и ходют за грибами, на рыбалку, походы и прочее упакованные едва ли не как сборная спецназеров планеты на вылазке последнего дня апокалипсису.

Морда литс при этом у наблюдаемых такая, будто они собственными руками порешили бенладана, хусейна и много еще кого, о ком не могут говорить "иначе им придется меня убить".

Я понимаю еще, камуфло для охотников, это актуаль, вопросов нет.

А вот найух народу упяливаться в камуфло, как будто есть чрезвычайная потребность вести скрытую баивую апиратцию по поимке 5-см-вого карася на тактического баивога червя или собирать, скажем, тактические грибы в тактическом незаметном для грибов камуфле - я не понимаю =)))

edit log

UDP
posted 9-9-2011 10:39    
quote:
Originally posted by Elvis4791:

Я понимаю еще, камуфло для охотников, это актуаль, вопросов нет.



Не согласен. Это высшая степень дебилизма. 5-6 трупов за сезон.

  всего страниц: 11 :  1  2  3  4 ... 8  9  10  11 

новая тема  Post A Reply
следующая тема | предыдущая тема

  Guns.ru Talks
  Украина
  Дурдом: украинцев будут штрафовать за ношение камуфляжа ( 1 )
guns.ru home